Kaxig skylt vinner 2011

2011 vanns Stockholms Skyltpris utav Dans och Cirkushögskolan. Juryns motivering: ”Dans och Cirkushögskolan har en byggnad högt upp på KTH:s campus. De två meter höga blanka verserna DOCH står helt förvånande inne i snårskogen och speglar omgivande träd och den långa fasadens fönsterband. Skylten är inte helt lätt att upptäcka, men har man väl sett den, kan inte ögonen släppa taget. Genom sin storlek och placering mitt emot den ganska anonyma huvudentrén blir den en del av entrérummet – på den plats där traditionellt ”skulpturer” brukar placeras.

Empty heading

Bokstäverna är belysta underifrån på ett sätt som ger intressanta och ständigt förändrade speglingar i materialet. I en miljö med stora massiva byggnader i uppvuxen skog tar skylten en glittrande och monumental plats. Det är lätt att se skylten kaxighet och höga tekniska precision som ett uttryck för dans- och cirkuskonstens blandning av starkt utspel och disciplin.”

Stockholms skyltpris
Stockholms skyltpris

Kontakta oss

Hör av dig så hjälper vi dig med dina idéer

Skriv ditt namn
Skriv ett telefonnummer
Skriv din e-post
Skriv ett meddelande

Jag godkänner att Skyltgruppen Scandinavia AB sparar mina uppgifter för att kunna kontakta mig. Dina uppgifter kommer inte användas i något annat syfte än detta. Läs mer i vår integritetspolicy

Du måste godkänna att vi sparar dina uppgifter